دومین مجمع عمومی انجمن علمی امامت حوزه برگزار شد

دومین مجمع عمومی انجمن علمی امامت حوزه برگزار شد

برگزاری دومین مجمع عمومی انجمن علمی امامت حوزه

دومین مجمع عمومی انجمن علمی امامت حوزه  با حضور اعضا هیئت موسس، اعضا هئیت مدیره و اکثریت اعضا پیوسته انجمن در سالن همایش دبیرخانه انجمن ها و قطب‌های علمی حوزه انجمن برگزار شد.

این مراسم با هدف گزارشی از فعالیت‌های گذشته، تبادل نظرات اساتید و اعضا جهت برنامه‌ریزی و تقویت فرهنگ ولایت و امامت در جامعه اسلامی برگزار گردید.

انجمن علمی امامت حوزه گام‌های مؤثری در توسعه معارف امامت برداشته است

حجت الاسلام والمسلمین دکتر سبحانی، رئیس انجمن علمی امامت حوزه، درگزارشی، از فعالیت‌های گسترده این انجمن در راستای توسعه معارف امامت و پاسخ به شبهات مرتبط با این موضوع خبر داد. وی با اشاره به مجوز تأسیس انجمن و مراسم افتتاحیه در سال ۱۴۰۱، اظهار داشت: «انجمن علمی امامت حوزه با هدف ترویج و توسعه مباحث امامت و پاسخ به شبهات مرتبط با این موضوع، فعالیت‌های خود را آغاز کرده و تاکنون گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است.»

 تشکیل اولین مجمع عمومی انجمن

ایشان با اشاره به برگزاری اولین مجمع عمومی انجمن در سال ۱۴۰۲، خاطرنشان کرد: «در این مجمع، اولین هیئت مدیره انجمن انتخاب شد.

لازم به ذکر است، اولین دوره هیات مدیره انجمن علمی امامت حوزه با ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی و نائب رئیس حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالمجید زهادت تشکیل و جلسات هیئت مدیره به صورت مستمر برگزار می گردد.

رئیس انجمن علمی امامت حوزه افزود:

جهت بهرمندی از تجارب علمی اساتید برجسته‌ای همچون حجت‌الاسلام عبدالرحیم سلیمانی بهبهانی و حجت‌الاسلام محمدصفر جبرئیلی دعوت رسمی جهت حضور در جلسات هیئت مدیره  صورت پذیرفته است.»

فعالیت‌های علمی و پژوهشی

رئیس انجمن علمی امامت حوزه با اشاره به انتشار ده‌ها مقاله علمی پژوهشی توسط اعضای این انجمن، گفت: «مقالات منتشر شده توسط اعضای انجمن، موضوعات متنوعی همچون واکاوی اصل باوری امامت در آثار شیخ صدوق، بازخوانی مفهوم روح و کارکرد آن برای امام، نقد نظریه حرمت خروج بر حاکم جائر از منظر اهل سنت و تقابل اندیشه امامت علوی و خلافت اموی را در بر می‌گیرد.»

وی افزود: «انجمن همچنین نشست‌های علمی، کرسی‌های ترویجی، میزگردها و نقد کتاب‌های مختلفی را برگزار کرده است. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به نقد کتاب “الشیعة الإمامیه و عقائدهم الإجماعیه”، نشست علمی “دانش‌های بنیادین هوش مصنوعی” و نشست معرفت‌افزایی ویژه ناشنوایان درباره حضرت زهرا (سلام الله علیها) اشاره کرد.»

برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی

وی با تأکید بر اهمیت آموزش در توسعه معارف امامت، اظهار داشت: «انجمن علمی امامت حوزه ده‌ها کارگاه و دوره آموزشی تخصصی را برگزار کرده است. از جمله این کارگاه‌ها می‌توان به “کارگاه معرفی ابزارهای هوش مصنوعی در پژوهش”، “سلسله کارگاه‌های محتوایابی تبلیغ امامتی” و “کارگاه تخصصی امام‌شناسی” اشاره کرد. این انجمن همچنین دوره‌هایی با موضوعات مختلف مانند “روش مواجهه با روایات امامت‌محور” و “اعتبارشناسی رجال روایات امامت‌محور” را برگزار کرده است.»

برنامه‌های آینده انجمن

رئیس انجمن علمی امامت حوزه با اشاره به برنامه‌های آینده این انجمن، گفت: «انجمن برنامه‌های متنوعی را برای آینده در نظر گرفته است. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به برگزاری کرسی‌های نقد و مناظره با موضوعاتی مانند “ولایت تکوینی امام در خلق رزق” و “نقد نظرات سید کمال حیدری در خصوص آیات ولایت و امامت در قرآن” اشاره کرد. همچنین، این انجمن قصد دارد مدرسه زمستانه‌ای با عنوان “جایگاه اهل بیت (علیهم السلام) از منظر اهل سنت” در گرگان برگزار کند.»

وی افزود: «علاوه بر این، انجمن دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت مجازی، کارگاه‌های پایان‌نامه‌نویسی و مقاله‌نویسی امامت‌محور، و برنامه‌های آموزشی معارف امامت برای خارج از کشور را نیز در دستور کار خود دارد.»

راه‌اندازی سایت و پوشش رسانه‌ای

ایشان با اشاره به راه‌اندازی سایت رسمی انجمن با آدرس www.al-emamah.com، گفت: «این سایت به‌روزرسانی می‌شود و اخبار و فعالیت‌های انجمن از طریق کانال انجمن در پیام رسان ایتا و خبرگزاری‌ها منتشر می‌شود.»

همکاری با مراکز علمی و حوزوی

رئیس انجمن علمی امامت حوزه در پایان با اشاره به همکاری‌های این انجمن با مراکز علمی و حوزوی، اظهار داشت: «انجمن در حال انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با مراکز و موسسات حوزوی و دانشگاهی است تا از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این مراکز در راستای توسعه مباحث امامت استفاده کند. ما امیدواریم با همکاری همه‌جانبه، گام‌های مؤثری در ترویج معارف امامت برداریم.»

انجمن علمی امامت حوزه با هدف ترویج و توسعه معارف امامت و پاسخ به شبهات مرتبط با این موضوع، به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد و برنامه‌های گسترده‌ای را برای آینده در نظر گرفته است.

آیت‌الله طبسی بر وظیفه حوزه‌های علمیه در تربیت طلاب و اساتید متخصص در زمینه امامت تأکید کردند. ایشان بیان کردند که حوزه‌های علمیه باید به عنوان مراکزی برای تولید علم و پاسخ‌گویی به شبهات عمل کنند.

  • ایشان به ضرورت همکاری حوزه‌های علمیه با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها اشاره کردند و بیان داشتند که این همکاری می‌تواند به تقویت مباحث امامت و ولایت کمک کند.
    آیت‌الله طبسی سخنان خود، بر لزوم توجه بیشتر به موضوع امامت و ولایت در جامعه اسلامی تأکید کردند و از انجمن علمی امامت خواستند تا در این زمینه پیشگام باشد. ایشان بیان کردند که دفاع از امامت و ولایت نه تنها یک وظیفه دینی، بلکه یک ضرورت اجتماعی و فرهنگی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *