گزارش سفر ریاست بنیاد بین‌المللی امامت و هیئت همراه به بصره

گزارش سفر ریاست بنیاد بین‌المللی امامت و هیئت همراه به بصره

سفر ریاست بنیاد بین‌المللی امامت و هیئت همراه به بصره و برگزاری نشست‌های علمی و دیدارهای فرهنگی

بصره، عراق ۱۷ بهمن ۱۴۰۳

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امامت، به دعوت کنسولگری جمهوری اسلامی ایران، به همراه هیئتی از اساتید و مسئولان علمی به استان بصره عراق سفر کرد. هدف این سفر، تقویت تعاملات علمی و فرهنگی، برگزاری نشست‌های تخصصی در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و دیدار با شخصیت‌های برجسته دینی و فرهنگی این استان بود.

نشست علمی در دانشگاه بصره

در نخستین روز از این سفر، نشست علمی با همکاری وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه بصره برگزار شد. این نشست با موضوع «القرآن وأهل البيت عليهم السلام المرجعية المعرفية في الفكر الإسلامي» با حضور استاد علامه دکتر محمدتقی سبحانی، دکتر محمدعلی میرزائی از بنیاد بین‌المللی امامت و دو تن از اساتید دانشگاه بصره، دکتر علی ضیغم طاهر و دکتر امجد عبدالکریم عبدعلی، برگزار گردید. در این نشست، اهمیت نقش قرآن و اهل‌بیت (علیهم السلام) در شکل‌گیری مبانی معرفتی اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل نظر در این زمینه پرداختند.

برگزاری مراسم میلاد امام سجاد (علیه السلام) در مدرسه علمیه امام خمینی بصره

در ادامه برنامه‌های این روز، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امامت و هیئت همراه در مدرسه علمیه امام خمینی بصره حضور یافتند و در مراسم میلاد امام سجاد (علیه السلام) شرکت کردند. در این مراسم، استاد سبحانی به ایراد سخن پرداخت و درباره جایگاه معنوی و علمی امام سجاد (علیه السلام) و تأثیر ایشان بر جامعه اسلامی سخنرانی کرد.

پس از این مراسم، جلسه‌ای با مدیر مدرسه امام خمینی، شیخ رعد الباهلی برگزار شد که طی آن درباره همکاری‌های علمی و آموزشی به‌منظور تقویت بنیه‌های اعتقادی طلاب گفت‌وگو شد. در این جلسه، مقرر شد که به‌زودی گروهی از اساتید بنیاد امامت برای تدریس دروس امامت، در دوره‌های آموزشی طلاب مدرسه امام خمینی که به اهواز سفر خواهند کرد، مشارکت داشته باشند.

دیدار با رئیس «مؤسسة جماعة علماء العراق» و تأکید بر تعاملات مذهبی

در ادامه این سفر، استاد علامه دکتر سبحانی و هیئت همراه با شیخ خالد ملا، رئیس مؤسسة جماعة علماء العراق دیدار کردند. شیخ خالد ملا، از علمای برجسته اهل سنت عراق، در این جلسه به بررسی اهمیت تعاملات مذهبی و پرهیز از تنش‌های فرقه‌ای پرداخت.

در این نشست، دو طرف ضمن تأکید بر اهمیت گفت‌وگوی علمی بین مذاهب اسلامی، هرگونه فعالیت‌های تحریک‌آمیز را به ضرر جامعه اسلامی دانسته و بر لزوم برگزاری نشست‌های علمی و فرهنگی برای تقریب مذاهب تأکید کردند.

جشن میلاد امام سجاد (علیه السلام) در جمع ایرانیان مقیم بصره

در پایان روز نخست این سفر، جشن میلاد امام سجاد (علیه السلام) به همت وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمع ایرانیان مقیم بصره برگزار شد. سخنران این مراسم، مرتضی علیزاده نجار، با بررسی سیره امام سجاد (علیه السلام)، به دو جنبه مهم از زندگی ایشان یعنی عبودیت و تلاش برای کمک به جامعه اسلامی در شرایط دشوار پرداخت. پس از سخنرانی، مراسم مداحی و گفت‌وگو با ایرانیان مقیم بصره برگزار شد.

برنامه‌های روز دوم سفر چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳

نشست علمی در دانشگاه فنی جنوب عراق

در دومین روز سفر، نشست علمی دیگری با همکاری وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه فنی جنوب عراق برگزار شد. موضوع این نشست «مرجعية القرآن وأهل البيت المعرفية» بود و با حضور حاج علی عابدی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره، حاج رضا ملکی، نماینده فرهنگی ایران، و ریاست دانشگاه دكتر عدنان عبدالله عتيق همراه بود.

در این نشست، استاد علامه دکتر سبحانی و دکتر محمدعلی میرزائی از بنیاد بین‌المللی امامت به ایراد سخن پرداختند و بر نقش قرآن و اهل‌بیت (علیهم السلام) در ایجاد یک مرجعیت معرفتی جامع و تأثیر آن بر علوم اسلامی تأکید کردند. رئیس دانشگاه فنی جنوب عراق نیز ضمن استقبال از این برنامه، بر تداوم همکاری‌های علمی و فرهنگی بین ایران و عراق تأکید نمود.

دیدار با نماینده دفتر آیت‌الله سیستانی و گسترش همکاری‌های علمی

در ادامه، دیداری با شیخ علی علی، از علمای برجسته بصره و نماینده دفتر آیت‌الله سیستانی با حضور سرکنسول و نمایندگی فرهنگی برگزار شد. در این نشست، همکاری‌های علمی و آموزشی بین طلاب بصره و بنیاد بین‌المللی امامت مورد بحث قرار گرفت.

شیخ علی علی از این همکاری استقبال کرده و مقرر شد که جمعی از طلاب نخبه بصره به شهر قم اعزام شوند تا در دوره‌های آموزشی بنیاد امامت شرکت کنند و از ظرفیت علمی آن بهره‌مند شوند.

برگزاری نشست علمی در حوزه علمیه صادقین بصره

یکی دیگر از برنامه‌های این روز، برگزاری نشست علمی در حوزه علمیه صادقین بصره با موضوع «خطاب الإمامة أنموذج معرفي في التقريب والوحدة» بود.

سخنرانان این نشست استاد دکتر محمدتقی سبحانی، دکتر محمدعلی میرزائی و مرتضی علیزاده نجار بودند که به بررسی راهکارهای نبوی برای حل بحران‌های مذهبی و کاهش اختلافات پرداختند. آنان تأکید کردند که گفت‌وگو بر محور امامت و رفع سوء‌تفاهم‌های اعتقادی می‌تواند زمینه‌ای برای وحدت و همگرایی میان مسلمانان ایجاد کند. این نشست با استقبال گسترده طلاب و حوزویان همراه شد و درخواست‌هایی برای برگزاری نشست‌های مشابه در آینده مطرح گردید.

دیدار با رئیس شیخیه و بررسی مسائل مرتبط با امامت

در ادامه برنامه‌های روز دوم، استاد علامه دکتر سبحانی و هیئت همراه با سید عبدالعال موسوی، رئیس شیخیه در بصره، دیدار و گفت‌وگو کردند. در این جلسه، اهمیت مسأله امامت و جدیدترین پژوهش‌های کلامی و امامتی، از جمله نشریه «الإمامة»، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سفر مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امامت و هیئت همراه به بصره، با برگزاری چندین نشست علمی، دیدارهای دینی و فرهنگی و گفت‌وگوهای سازنده همراه بود. استقبال گسترده دانشگاهیان، حوزویان و شخصیت‌های مذهبی از این برنامه‌ها نشان‌دهنده اهمیت تعاملات علمی و فرهنگی میان ایران و عراق است.

شرکت‌کنندگان و میزبانان عراقی بر ضرورت تداوم همکاری‌های علمی و مذهبی، برگزاری نشست‌های تخصصی بیشتر و اجرای برنامه‌های آموزشی مشترک تأکید کردند. این سفر گام مهمی در راستای تعمیق روابط علمی و دینی و گسترش تعاملات میان نخبگان اسلامی محسوب می‌شود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *